Tutkimus ja kritiikki -lehden artikkelityöpaja

2023-10-12

Tutkimus & kritiikki -lehden artikkelityöpaja

Aika: 3.12.2023

Paikka: Rauhanasema, Helsinki

Kirjoitatko kapitalismiin liittyvää tai kapitalismikriittistä tekstiä? Sivuaako tekstisi marxilaista tutkimusperinnettä? Haluaisitko julkaista kotimaisessa, poikkitieteellisessä journaalissa?

Tutkimus & kritiikki järjestää sunnuntaina 3.12. artikkelityöpajan kaikille lehdessä julkaisemisesta kiinnostuneille. Artikkelityöpaja pidetään Helsingissä, Itä-Pasilassa sijaitsevassa Rauhanasemalla (Veturitori 3) klo 12–17. Artikkelityöpajassa esitellään Tutkimus & kritiikki -lehteä, sen toimitusprosessia ja linjaa. Tämän ohella sinun on mahdollisuus saada kommentteja tekstiisi lehden toimituksen jäseniltä ja muilta artikkelityöpajaan osallistuvilta. Artikkelityöpajaan ovat tervetulleita niin vertaisarviointiin tähtäävät tutkimusartikkelit, katsaukset kuin puheenvuorotkin. Tutkimus & kritiikki -lehti on suomenkielinen. Siinä julkaistaan kuitenkin myös ruotsin- ja englanninkielisiä artikkeleita.

Artikkelityöpajan tekstien takaraja on sunnuntaina 19.11. Ne lähetetään osoitteeseen saska.heino@gmail.com. Jokaiselle tekstille etsitään mahdollisuuksien mukaan kommentaattori, jonka ohella lehden toimituksen jäsenet lukevat ja kommentoivat niitä. Tutkimus & kritiikki -lehden artikkelityöpajaan mahtuu 5–6 tekstiä.

Tarjottavat tekstit voivat olla eri vaiheessa. Tärkeintä on, että niistä ilmenee, minkä tyyppiseen julkaisuun niillä pyritään (tutkimusartikkeli, katsaus vai puheenvuoro), mitä aihetta teksti käsittelee, mikä on tekstin kontribuutio eli ero aiempaan tutkimukseen, sen yhteys Marxiin tai marxilaiseen tutkimusperinteeseen sekä se, mitä pidät tekstisi tämänhetkisinä ongelmina, joihin toivoisit ratkaisuja. Artikkelityöpajan osallistujille korvataan matkakulut edullisia julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Tarjolla on kahvia, teetä ja pientä purtavaa.

Jos kiinnostuit, lähetä ihmeessä tekstisi artikkelityöpajaamme! Tarjolla on erinomainen mahdollisuus saada kommentteja lehden toimitukselta jo ennen käsikirjoituksen lähettämistä arviointiin. Uskomme, että artikkelityöpaja auttaa tekstiäsi matkalla kohti julkaisua.

Tutkimus & kritiikki on Karl Marx -seuran julkaisema monitieteinen aikakausjulkaisu. Lehti edistää moniäänistä keskustelua marxilaisen perinteen sisällä ja eri tieteenalojen kriittisten suuntausten välillä.

 

https://journal.fi/tk

 

Lisätietoja:

Saska Heino

saska.heino@gmail.com