Kutsu vuoden 2024 Marx-kesäkouluun

2024-05-19

Kutsu kesäkouluun 2024

Karl Marx -seura (KMS) ja Marxilaisen yhteiskuntatieteen seura (MYTS) järjestävät jälleen kesäkoulun Paraisten Ali-Kirjalassa, ammattiosasto Teollisuus 49:n luonnonkauniissa kesänviettopaikassa. Vuonna 2024 kesäkoulu pidetään perjantaina 2.8.– sunnuntaina 4.8.

Kesäkoulu on suunnattu erityisesti ihmisille, jotka kirjoittavat tai suunnittelevat Marxiin tai marxilaiseen tutkimusperinteeseen liittyvää opinnäytettä, artikkelia tai muuta tutkimusta. Mukaan ovat tervetulleita niin opintojensa alkuvaiheessa olevat opiskelijat, pitemmälle ehtineet tutkijat kuin muutkin Marxista ja marxilaisesta perinteestä kiinnostuneet henkilöt. Kesäkoulun toimintatapana on osallistujien tekstien pohjalta käytävä kriittinen mutta kannustavassa hengessä etenevä keskustelu.

Kesäkoulussa on rajallinen määrä paikkoja. Jos ilmoittautujamäärä ylittää paikkojen määrän, etusijalla ovat paperien esittäjät sekä kesäkoulun kohderyhmään kuuluvat henkilöt. Mukaan ovat kuitenkin tervetulleita kaikki hakijat, jos tilaa vain on. Paperien esittäjiltä vaaditaan abstrakti, jonka suositusmitta on 200–300 sanaa.

Lähetä hakemuksesi ja mahdollinen abstrakti viimeistään su 9.6.2024 sähköpostitse osoitteeseen miika.kabata[at]gmail.com. Kesäkoulussa esitettävien papereiden toimittamisen takaraja on ke 17.7.2023. KMS ja MYTS kannustavat kesäkoulussa esitettyjen ansioikkaimpien tekstien julkaisemista Tutkimus & kritiikki -lehdessä.

Hinnasto:
Paperin esittäjät 35 euroa
Opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 55 euroa
Muut 110 euroa

Kesäkoulun osallistujien matkakulut korvataan normaalihintaisten julkisten kulkuneuvojen hintojen mukaisesti. Ruokailu ja majoitus sisältyvät kesäkoulun hintaan.

Kesäkouluun ja sieltä takaisin järjestetään bussikuljetus Turusta. Mahdolliset erityisruokavaliot kannattaa ilmoittaa hakemuksen yhteydessä. Kesäkoulun majoituspuitteet ovat varsin yksinkertaiset. Paikka ei myöskään ole kaikilta osin esteetön.

Tervetuloa!

Lisätietoja: miika.kabata[at]gmail.com

Aikaisemmat kesäkoulut: www.marxseura.fi/kesakoulut/