Alati rajojaan ylittävä huono maku

Kirjoittajat

  • Altti Kuusamo

Avainsanat:

taidehistoria, huono maku, Kitsch, Camp

Abstrakti

Elämme tällä hetkellä onnellista aikaa siinä suhteessa, ettemme tarkkaan tiedä, mitä on hyvä maku. Tämä on antanut vapautta ja liikkumavaraa, ei pelkästään alemmalle keskiluokalle, mutta myös yliopistotutkijoille. Etenkin humanistinen taiteentutkimus on kokenut itsensä vapaaksi ”epätieteellisten” makupoliisien valvonnasta, niin että tieteellisempi makututkimus on voinut vapaasti laajentua Kitschiä kiinnostavan etäisyyden päästä tarkastelevan myyttitutkimuksen suuntaan. Tällainen asetelma on vaientanut maun modernististen rajapoliisien vaikutuksen jo jokin aikaa sitten.
Osasto
Artikkelit

Julkaistu

2008-04-15

Viittaaminen

Kuusamo, A. (2008). Alati rajojaan ylittävä huono maku. Tieteessä tapahtuu, 26(2). Noudettu osoitteesta https://journal.fi/tt/article/view/456