Pihvin korvaaminen pavuilla

Täytyykö meidän ja pystymmekö me?

Kirjoittajat

  • Anne-Maria Pajari

Avainsanat:

ruoka, ruokavaliot, vegetarismi, kasvisruoat, kasviproteiinit, ilmastonmuutokset

Abstrakti

Julkinen keskustelu ruokavaliomme muuttamisesta nykyistä kasvispainotteisemmaksi käy kuumana. Erityisen paljon kommentteja puolesta ja vastaan ovat herättäneet kouluihin, päiväkoteihin ja viimeksi puolustusvoimiin lanseeratut kasvisruoka-ateriat ja -päivät. Miltä asia näyttää tieteen näkökulmasta? Onko meillä tieteellistä näyttöä siitä, että kasvisruokien lisääminen ruokalautaselle ja eläinproteiinin korvaaminen kasviperäisellä vaikuttavat hyödyllisesti ilmastonmuutokseen ja väestön ravitsemukseen? Entä liittyykö muutokseen riskejä?

Osasto
Artikkelit

Julkaistu

2018-09-20

Viittaaminen

Pajari, A.-M. (2018). Pihvin korvaaminen pavuilla: Täytyykö meidän ja pystymmekö me?. Tieteessä tapahtuu, 36(5). Noudettu osoitteesta https://journal.fi/tt/article/view/75088