Luomutuotannosta eväitä ruokajärjestelmän kestävyysmuutokseen

  • Sari Autio
  • Sari Iivonen

Abstrakti

Luomutuotannossa Suomen peltoalasta on noin 13 % ja maatiloista noin joka kymmenes. Tässä katsauksessa tarkastelemme luomutuotannon vaikutuksia pohjoiseen ilmastoomme, vesistöihin ja luonnon monimuotoisuuteen julkaistun tutkimustiedon valossa ja arvioimme luomutuotannon mahdollisuuksia edistää ruokajärjestelmän kestävyyttä.

Avainsanat: maatalous, elintarviketuotanto, luonnonmukainen tuotanto, luomu, ympäristövaikutukset, kemikaalit
Osasto
Katsauksia
Julkaistu
touko 3, 2019
Viittaaminen
Autio, S., & Iivonen, S. (2019). Luomutuotannosta eväitä ruokajärjestelmän kestävyysmuutokseen. Tieteessä Tapahtuu, 37(3). Noudettu osoitteesta https://journal.fi/tt/article/view/80468