Luomutuotannosta eväitä ruokajärjestelmän kestävyysmuutokseen

  • Sari Autio
  • Sari Iivonen
Avainsanat: maatalous, elintarviketuotanto, luonnonmukainen tuotanto, luomu, ympäristövaikutukset, kemikaalit

Abstrakti

Luomutuotannossa Suomen peltoalasta on noin 13 % ja maatiloista noin joka kymmenes. Tässä katsauksessa tarkastelemme luomutuotannon vaikutuksia pohjoiseen ilmastoomme, vesistöihin ja luonnon monimuotoisuuteen julkaistun tutkimustiedon valossa ja arvioimme luomutuotannon mahdollisuuksia edistää ruokajärjestelmän kestävyyttä.

Osasto
Katsauksia
Julkaistu
touko 2, 2019
Viittaaminen
Autio, S., & Iivonen, S. (2019). Luomutuotannosta eväitä ruokajärjestelmän kestävyysmuutokseen. Tieteessä Tapahtuu, 37(3). Noudettu osoitteesta https://journal.fi/tt/article/view/80468