Tieteen mittaamista humboldtilaisessa hengessä - Mustajoki, Arto (Tieteessä tapahtuu, 2015)
Humboldt-säätiö rahoittaa tutkijoiden liikkuvuutta Saksaan. Joka vuosi stipendin saa 2 000 tutkijaa eri puolilta maailmaa. Valintaseulan tehosta kertoo se, että 48 stipendiaattia on myöhemmin saanut Nobel-palkinnon. Säätiö ottaa osaa myös tiedepoliittiseen keskusteluun järjestämällä seminaareja tärkeiden teemojen ympärille. Tällä kertaa aiheena oli tieteen mittaamisen vaarat.