Freud vailla kontekstia - Lång, Markus (Tieteessä tapahtuu, 2006)
Kiistanalaisten historiallisten henkilöiden käsittely luisuu helposti puo lueel lisek si. Historioitsijan pitäisi kuitenkin pyrkiä kuvaamaan kohteensa totuudenmukaisesti eikä luomaan vaihtoehtoista todellisuutta, kuten dosentti Petteri Pietikäisen Freud-arvio (Tieteessä tapahtuu 6/2006) tuntuu tekevän.