Svinhufvudin–Paasikiven linja - Majander, Mikko (Tieteessä tapahtuu, 2004)
Svinhufvud ja Paasikivi asettuivat kumpikin tavallaan tukemaan sitä parlamentaaris-demokraattista valtalinjaa, joka Suomessa on kestänyt kumouksellisista paineista huolimatta. Sen suotavuudesta on lopulta vallinnut laaja yhteisymmärrys maltillisesta vasemmistosta maltilliseen oikeistoon, vaikka Svinhufvud ei päästänyt presidenttikaudellaan edellistä (sosiaalidemokraatit) eikä Paasikivi puolestaan jälkimmäistä (kokoomus) varsinaiseen hallitusvastuuseen.