Norsun kärsä ja loputkin norsusta. Käsitteellinen integraatio ja aito monitieteisyys - Sjöblom, Tom (Tieteessä tapahtuu, 2003)
Käsitteellinen integraatio on menetelmänä avannut konkreettisia väyliä ihmistieteiden ja luonnon tieteiden väliselle dialogille ja laaja-alaiselle monitieteisyydelle. Kaikkia vastauksia sillä ei ole ja tuleva tutkimus voi osoittaa joidenkin rakenteilla olevien väylien olevan lopulta umpikujia tai harhapolkuja. Epäonnistumisen mahdollisuus ei kuitenkaan saisi olla esteenä yrittämiselle, vaan ennemminkin innoitus asialliseen kritiikkiin ja keskusteluun, jonka kautta ymmärryksemme ihmisestä kulttuurisena ja biologisena olentona lisääntyy. Ihmistutkimuksen näkökulmasta tämä edellyttää ihmisen biologisuuden ottamista vakavasti.