Uutta tutkimusta Uuno Klamista - Lång, Markus (Tieteessä tapahtuu, 2003)
Helena Tyrväinen (toim.): Symposion Uuno Klami 1900–2000. Sibelius-Akatemia & Uuno Klami -seura, Helsinki 2003. 240 s. Virolahden suuri poika Uuno Klami (1900–61) kuuluu suomalaisen säveltaiteen keskeisimpiin nimiin. Hänet on äänestetty – Jean Sibeliuksen jälkeen – suosituimmaksi suomalaiseksi säveltäjäksi. Suosiosta huolimatta Klami oli hiljainen ja julkisuutta karttava ihminen, tyypillinen suomalainen ”jurottaja”, ja vain lähimmät ystävät saivat nähdä hänen seurallisen puolensa, kuten Klamin kummityttö Maarit Niiniluoto muistelee uudessa esitelmäkokoelmassa Symposion Uuno Klami 1900–2000. Kokoelmaan on koottu säveltäjän satavuotissymposiumin esitelmät, ja kirjan on toimittanut tunnettu Klami-tutkija Helena Tyrväinen.