Perimän vaikutusta tutkailemassa - Lång, Markus (Tieteessä tapahtuu, 2003)
Keskustelu sosiobiologian tieteellisyydestä jatkuu. Tatu Vanhanen esitteli rodun ja älykkyyden suhdetta (Tieteessä tapahtuu 3/2003), mutta suhtaudun varauksellisesti hänen taustaoletukseensa. Osmo Tammisalo puolusti sosiobiologiaa antropomorfismin ja Edvard Westermarckia psykoanalyysin kummitukselta (Tieteessä tapahtuu 4/2003).