Usko metodiin - Huotari, Vesa (Tieteessä tapahtuu, 2002)
As a rule, I begin my lectures on Scientific Method by telling my students that scientific method does not exist. I add that I ought to know, having been, for a time at least, the one and only professor of this non-existent subject within the British Commonwealth. (Karl Popper 1985) Usko metodiin on elävä osa institutionaalista perintöämme. Metodirepertuaari palvelee edelleen instituution laajentamista, sosiaalista erottautumista, tietovaateiden oikeuttamista ja paikallaan polkevien tieteenalojen ja/tai tutkijoiden syyllistämistä. Metodinen syvähenkisyys voi hyvinkin löytyä ihmis- tai tietokäsityksiä, tutkimuksen tarkoituksia yms. koskevien uskomusten koherenttisuudesta ja korkealentoisuudesta, mutta pelastusta se tuskin tarjoaa. Kysymys on psykologisesti kiinnostavasta tilasta, ei mistään tieteentekemisen perustavasta edellytyksestä.