Puolitotuuksia ja mörköjä - mutta missä on pihvi? - Pyysiäinen, Ilkka (Tieteessä tapahtuu, 2002)
Krister Talvisen (2002) minua vastaan esittämä kritiikki on samanlaista sisäisesti ristiriitaista kamppailua itse luotua mörköä vastaan kuin René Gothónin (2001) hutaisten laadittu vastine Teemu Tairan (2001) erinomaiseen kirjoitukseen. Koska yksinkertaisilla mutta virheellisillä ajatuksilla on taipumus levitä nopeammin kuin mutkikkailla mutta perustelluilla, pyrin seuraavassa pysäyttämään tämän puolitotuuksien vyöryn heti alkuunsa.