Estetiikasta etiikkaan, kulttuurista politiikkaan: muotoilun "kultakausi" uusin silmin - Kalha, Harri (Tieteessä tapahtuu, 1998)
Taiteen yleisö, niinkuin kriitikot ja tutkijatkin sortuvat toisinaan eristämään esteettiset objektit omaan, näennäisen itseriittoiseen keinotodellisuuteensa: värien, muotojen, sommitelmien, valmistustapojen, taikka sitten luovan yksilön persoonan ja sitä heijastavan työprosessin tasolle. Taidemaailmaan pesiytynyt esteettisen autonomian ihanne säätää, että kauniit esineet nähdään "viattomina", puhtaan esteettisen kontemplaation tuotteina ja kohteina.