800 vuotta Ibn Rushdin kuolemasta – 800 vuotta Averroës´ta - Kukkonen, Taneli (Tieteessä tapahtuu, 1998)
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 800 vuotta siitä, kun muslimifilosofi, lainoppinut, lääkäri ja tiedemies Abû al- Walîd Muhammad Ibn Ahmad Ibn Rushd kuoli. Ibn Rushd teki elämäntyönsä 12. vuosisadan islamilaisessa Andalusiassa islamilaisen lain tuomarina eli qâdîina. Kuolemanjälkeisen maineensa filosofi kuitenkin loi latinalaistettuna Averroës´na, länsimaisen skolastiikan ensimmäisenä Aristoteles-kommentaattorina.