Keskustelua – Taistelu germaanien sieluista - Wiik, Kalevi (Tieteessä tapahtuu, 1998)
Viime vuoden numerosta 4 lähtien olen käynyt Tieteessä tapahtuu -lehdessä kiivasta vääntöä kolmen germanistin/indoeuropistin, Petri Kallion, Jorma Koivulehdon ja Asko Parpolan, kanssa. Tieteessä tapahtuu -lehden lukijat eivät ehkä ole päässeet täysin selville, mistä perimmältään on ollut kysymys. He ovat nähneet ilmassa kahdensuuntaisia nuolia: kolmikko on väittänyt, että minä en tunne germanistiikkaa, ja minä olen väittänyt, että kolmikko ei tunne fonetiikkaa eikä vieraankielen oppimisen teoriaa. Ehkä nyt on tultu vaiheeseen, jossa on mahdollisuus jättää nuolten ampumiset ja katsoa, mikä on se oleellinen kysymys, joka nuolten ampumisen oikeastaan aiheutti. Väitän, että kysymys on "taistelusta Germaanien sieluista" eli siitä, ovatko kantagermaanit entisiä suomalais-ugrilaisen kielen puhujia vai eivät.