Sattuman osuus tieteessä - Lehti, Raimo (Tieteessä tapahtuu, 1998)
Royston M. Roberts: Sattuma tieteessä, onnekkaitten oivallusten historiaa. Suom. Leena Salmi, Hannu Salmi, Timo Paukku. Helsinki University Press 1998, 237 s.