Miten sen selittäisi? - Huotari, Vesa (Tieteessä tapahtuu, 2019)
Tuukka Kaidesoja, Tomi Kankainen ja Petri Ylikoski: Syistä selityksiin. Kausaalisuus ja selittäminen yhteiskuntatieteissä. Gaudeamus 2018.