Suomen Tiedeakatemiain edustukset ulkomaisissa yhteyksissä - Nykänen, Panu (Tieteessä tapahtuu, 2019)
Suomi on edustettuna tärkeimmissä tieteen kansainvälisissä kattojärjestöissä Suomen Tiedeakatemiat -yhteistyöneuvoston kautta. Järjestelmään kuuluvat edustukset yleisissä tiedejärjestöissä, insinöörialojen järjestöissä ja eurooppalaisissa, Euroopan unionin rakenteisiin kytkeytyvissä organisaatioissa. Lisäksi Suomi on edustettuna 36 tieteenalakohtaisessa kattojärjestössä kansalliskomiteoiden kautta. Tässä artikkelissa käsitellään kansainvälisen tiedeyhteistyön kehitystä ja Suomen Tiedeakatemiain ja sen edeltäjien osallistumista tähän toimintaan.