Pienet tutkimusryhmät ja disruptio - Mustonen, Riitta (Tieteessä tapahtuu, 2019)
Nature-lehdessä esiteltiin hiljattain kiinnostava tutkimus, jonka mukaan pienillä tutkijaryhmillä voi olla yllättäviä eroja verrattuna kooltaan isoihin ryhmiin (Lingfei Wu ym., Nature 2019, 566, 378–382). Pienet ryhmät tuottavat isoja ryhmiä enemmän niin sanottuja disruptioita edustamilleen tutkimusaloille. Erot ovat systemaattisia ja mitattavissa sitaatioihin perustuvalla indeksillä. Julkaisu on disruptiivinen, jos artikkelin käyttämät viittaukset poikkeavat paljon artikkelin itsensä siteeraaman julkaisun viittauksista.