Jerikon kivikautinen yhdyskunta - Silver, Minna (Tieteessä tapahtuu, 2019)
Lähi-idässä syntyi elinkeinoissa nuoremmalla kivikaudella eli neoliittisella kaudella vallankumous, jota on teoreettisesti käsitelty niin V. Gordon Childen kuin Yuval Hararin ihmiskunnan kulttuurikehitystä käsittelevissä synteeseissä. Palestiinalaisalueilla sijaitseva Jerikon muinainen rauniokumpu Tell es-Sultan nousee arkeologisten tutkimustulosten perusteella merkittäväksi tekijäksi tässä kehityksessä. Jerikoa tutkivat arkeologit saapuivat viime kesäkuussa eri puolilta maailmaa Helsinkiin pohtimaan Jerikon merkitystä sekä kulttuurikehityksen että arkeologiatieteen kannalta.