Biologinen sukupuoli - Komonen, Atte (Tieteessä tapahtuu, 2020)
Biologinen sukupuoli on luonnostaan monitahoinen ilmiö. Epämääräinen kielenkäyttö tekee siitä kuitenkin tarpeettoman hämärän. Epämääräisyys voi sataa tiedevastaisten laariin ja syödä osaltaan tieteen arvostusta kansan keskuudessa. Sukupuoli on suvullisen lisääntymisen ja siten myös biologian perusyksikkö. Viime vuosina sukupuolen käsite on yhteiskunnallistunut keskusteluissa sukupuolivähemmistöjen oikeuksista. Keskustelu paljasti, että sukupuoli tarvitsee yleistajuista biologista jäsennystä.