Ayn Randin perintö ihmiskunnalle sulaa - Kanniainen, Vesa (Tieteessä tapahtuu, 2021)
Yhdysvaltojen finanssikriisi vuosina 2008–09 ja siihen liittynyt investointipankki Lehman Brothersin konkurssi veivät maailmantalouden kuilun partaalle. Sitä oli vauhdittanut pankkien sääntelyä edustanut Glass–Steagall-lain purkaminen ja legendaarisen keskuspankkiirin Alan Greenspanin johdolla harjoitettu ylikeveä rahapolitiikka. Ohjauskorko oli pidetty vain niukalti nollan yläpuolella yli neljä vuotta. Seurauksena olivat hallitsematon luottoekspansio sekä asuntomarkkina- ja pörssikuplat. Greenspan on tunnetuimpia Ayn Randin vaikutuspiiriin kuuluneita ekonomisteja.