Tieteen digitaalistuminen – virtuaalisesta reaaliseksi - Saarti, Jarmo (Tieteessä tapahtuu, 2021)
Tieteen siirtymisessä digitaaliseen ympäristöön voidaan erottaa karkeasti kolme vaihetta. Niistä pisin eli analoginen vaihe kesti satoja vuosia ja loi merkittävän osan erityisesti tieteelliseen viestintään liittyviä käytäntöjä.