Mennäänkö professuurien täyttöprosesseissa allikkoon? - Pärssinen, Martti (Tieteessä tapahtuu, 2021)
Parikymmentä vuotta sitten professuurien vakiinnuttamisprosessit saattoivat kestää vuosikausia. Oman professuurini vakiinnuttaminen ensimmäisestä hausta laskien kesti aikanaan kahdeksan vuotta, mikä konkretisoi, minkä vuoksi oli oikeasti tiettyä tarvetta yksinkertaistaa prosessia.