Voiko luonto kadota? - Luuppala, Linnea; Oksanen, Markku (Tieteessä tapahtuu, 2023)
Luontokadon käsite on tarkoitettu korvaamaan biodiversiteettikriisin käsitettä. Väitämme kuitenkin, että uusi käsite herättää uusia kysymyksiä ja että se on ongelmallinen luontokäsitteen historian ja nykyisten luonnonsuojelun ajatusvirtausten valossa. Voisiko luontokadon sijaan olla osuvampaa puhua luontomenetyksestä?