”Ne eivät halua päästää sinua etenemään täällä” - Skurnik, Samuli; Skurnik, Mikael (Tieteessä tapahtuu, 2023)
Helsingin yliopistolla syrjittiin 1930-luvulla juutalaisia, mikä teki akateemiselle uralle pääsemisestä heille käytännössä mahdotonta. Lääkäriksi opiskelleen isämme Leo Skurnikin tapaus ei ollut yksittäinen sattumus.