Metsäkonduktööristä akateemikoksi - Päivänen, Juhani (Tieteessä tapahtuu, 2015)
Yrjö Ilvessalo: Erään metsämiehen muistelmia. Toimittaneet Jaakko Ilvessalo ja Yrjö Sevola. Helsingin yliopiston metsätieteiden laitoksen julkaisuja 6/2014.