Pienestä kielestä maailmanlatinaksi - Nevalainen, Terttu (Tieteessä tapahtuu, 2004)
Englanti on aikamme lingua franca. Sen lisäksi, että sillä on virallisen tai puolivirallisen kielen asema 70 maassa, se on maailman eniten opeteltu vieras kieli. Laaja kansainvälinen yhteiskieli englannista on tullut toisen maailmansodan jälkeen etenkin Yhdysvaltain poliittisen ja taloudellisen valta-aseman vaikutuksesta. Levinneisyyden juuret löytyvät kuitenkin kauempaa historiasta.