Englanti – maailmankieli - Pahta, Päivi (Tieteessä tapahtuu, 2004)
Englannin kielestä on jo pitkään puhuttu maailmankielenä. Useimmiten termillä viitataan englannin johtavaan asemaan kielirajat ylittävän kansainvälisen kommunikaation välineenä monilla toiminnan eri alueilla niin työssä kuin vapaa-aikanakin. Termiin voi puhujasta riippuen sisältyä myös ajatus siitä, ettei maailmassa nykyään tule toimeen ilman englantia, tai ettei maailmassa nykyään voi välttyä englannilta.