Materialismin hirmuinen profeetta - Leikola, Anto (Tieteessä tapahtuu, 2004)
Julien Offray de La Mettrie: Ihmiskone. Suom. Tapani Kilpeläinen. 97 s. niin & näin -lehden filosofinen julkaisusarja, Tampere 2003.