Uuden Testamentin estetiikka - Kuisma, Oiva (Tieteessä tapahtuu, 2004)
Matteuksen evankeliumi ei osoita mitään mainittavaa huomiota taiteen esteettiselle arvolle, ei luonnon esteettiselle arvolle, eikä edes taivasten valtakunnan esteettiselle arvolle. Sama pätee muihinkin evankeliumeihin. Evankeliumit eivät mitenkään kuvaa Jeesuksen ulkonäköäkään. Lukemattomat myöhemmät taiteentekijät ovat sitä tosin yrittäneet ja onnistuneet tekemään hänestä komean pitkätukkaisen helleenin.