De gustibus disputandum est - Oksala, Teivas (Tieteessä tapahtuu, 2004)
Koska kirjallisuustieteen polyhistori H. K. Riikonen on arvioinut Tieteessä tapahtuu -lehdessä (7/2004, s. 53-57) Runeberg-tutkielmaani tavalla, joka antaa aiheen vastaväitteisiin, tartun tilaisuuteen. Makuasioista – itse asiassa kaikista kirjallisuuden lukemiseen liittyvistä aistimuksista – on nimenomaan väiteltävä. Muutoin kirjallisuuden, varsinkaan sen hienosäikeisimmän lajin, runouden, kriittisestä tulkinnasta ei mitään tule. Valmistahan siitä ei tule milloinkaan.