Itsekkäät geenit sosiaalisissa yhteisöissä - Pamilo, Pekka (Tieteessä tapahtuu, 2003)
Uusi genomitutkimus tuottaa tietoa mekanismeista, jotka säätelevät hyönteisyhteiskuntien kehitystä. Tämä tieto on läheisesti kytköksissä sukulaisvalinnan teoriaan, joka selittää kehityksen suuntaviivoja ja antaa testattavia hypo-teeseja. Tutkimusalue tarjoaa hyvän esimerkin siitä, miten matemaattinen evoluutioteoria yh-distyy uuteen genomitutkimukseen ja miten malliorganismitutkimuksen tietoa voidaan käyttää hyväksi lajien biologisten erikoispiirteiden selvittämisessä.