Antiikin vaikutus Italian renessanssiin - Lilius, Henrik (Tieteessä tapahtuu, 2003)
Tämän kirjoituksen on otsikko on hyvin laaja jo sellaisenaan saatikka käytössä olevaan tilaan nähden. Tästä syystä yritän valottaa vain muutamia kysymyksenasetteluja, joita tutkijat ovat kohdanneet tutkittaessa antiikin jälkivaikutusta taidehistorian näkökulmasta. Myös tässä joudun tekemään rajauksia ja minimoimaan esimerkit vain yhteen kustakin tilanteesta. Esimerkkini tukevat pääasiassa Italiasta ja erityisesti Roomasta.