Uskonto tieteiden taistelukenttänä - Talvinen, Krister (Tieteessä tapahtuu, 2002)
Tieteessä tapahtuu -lehden numeroissa 4/2001-8/2001 on käyty keskustelua uskonnon tutkimisesta ja uskosta erilaisten näkökulmien kautta. Uskonnon tutkimisen välisten näkökulmien vastakkainasettelu on kuitenkin turhaa. Kukin uskonnon tutkimisen metodi tuottaa itsensä näköisiä tuloksia, ja on väärin kritisoida tutkimusmenetelmää B siitä, ettei se tuota menetelmän A mukaisia tuloksia.