Alain Connes’n epäkommutatiivinen maailma - Pekonen, Osmo (Tieteessä tapahtuu, 2002)
Ranskalainen matemaatikko Alain Connes sai Ruotsin kuninkaallisen tiedeakatemian vuoden 2001 Crafoordin palkinnon ”operaattorialgebroita koskevista uraauurtavista tutkimuksistaan sekä epäkommutatiivisen geometrian perustamisesta”. Hänen teoriansa mahdollistaa uudenlaisen tavan tarkastella luonnon perusilmiöitä.