"Vanhan" Suomen Akatemian kohtalo - von Wright, Georg Henrik (Tieteessä tapahtuu, 2001)
Niin vanhan kuin uudenkin Suomen Akatemianhistoriasta on olemassa jo runsaasti kirjallisuutta. Ettentässä sanoisi vain sellaista, mitä voidaan pitää yleisestitunnettuna, olen pyrkinyt painottamaan sanani siten, ettäsiihen sisältyy myös henkilökohtaisia muistoja sekäeräitä aikaisemmin ehkä tuntemattomia faktoja.