Keskustelua – Taistelu germaanien sieluista - Wiik, Kalevi (Tieteessä tapahtuu, 1998)
Viime vuoden numerosta 4 lähtien olen käynyt Tieteessätapahtuu -lehdessä kiivasta vääntöä kolmengermanistin/indoeuropistin, Petri Kallion, JormaKoivulehdon ja Asko Parpolan, kanssa. Tieteessätapahtuu -lehden lukijat eivät ehkä ole päässeet täysinselville, mistä perimmältään on ollut kysymys. He ovatnähneet ilmassa kahdensuuntaisia nuolia: kolmikko onväittänyt, että minä en tunne germanistiikkaa, ja minäolen väittänyt, että kolmikko ei tunne fonetiikkaa eikävieraankielen oppimisen teoriaa. Ehkä nyt on tultuvaiheeseen, jossa on mahdollisuus jättää nuoltenampumiset ja katsoa, mikä on se oleellinen kysymys, jokanuolten ampumisen oikeastaan aiheutti. Väitän, ettäkysymys on "taistelusta Germaanien sieluista" eli siitä,ovatko kantagermaanit entisiä suomalais-ugrilaisenkielen puhujia vai eivät.