Robotit ja tekoäly moraalisina huolenaiheina, toimijoina ja neuvonantajina - Laitinen, Arto (Tieteessä tapahtuu, 2018)
Voivatko robotit tai tekoälyjärjestelmät tulevaisuudessa olla moraalisia toimijoita tai moraalisten toimijoiden neuvonantajia? Jos niin on, millaista moraalikoodistoa niiden tulisi noudattaa? Monet huolenaiheet liittyen robotiikkaan tai tekoälyihin ovat täysin riippumattomia näistä kysymyksistä: järjestelmät voivat saada aikaan vahinkoa, vaikka eivät olekaan moraalisia toimijoita.