Kohti tieteenalojen jälkeistä aikaa - Liljeström, Marianne (Tieteessä tapahtuu, 2019)
Jo 1960-luvulta lähtien tieteidenvälisyyttä on julistettu, vaadittu ja juhlittu korkean koulutuksen reformien patenttiratkaisuna ja yleislääkkeenä. Tämä retoriikka ei kuitenkaan ole johtanut tieteiden välisen tutkimuksen ja opetuksen rakenteiden merkittävään institutionalisointiin, puhumattakaan siitä, että se olisi jalostanut tieteenaloja ylittäviä transtai postdisiplinaarisia metodologioita. Kyse on paradoksaalisesti tilanteesta, jossa tieteidenvälisyyden retoriikka kukoistaa tieteenalojen jatkaessa itsepintaisesti olemassaoloaan.