Yksinvaltiuden kahdet kasvot: miksi Kiinan ja Venäjän yhteiskunta- ja talouskehitys ovat niin poikkeavat? - Kanniainen, Vesa (Tieteessä tapahtuu, 2021)
Venäjän väestön keskitulo romahti 1990-luvulla. Vaikka se kipusi 2000-luvun alussa 25 000 dollarin tasolle, se on jämähtänyt sille tasolle. Vielä 1980-luvulla rutiköyhä Kiina on saavuttanut henkeä kohden lasketuissa tuloissaan 12 000 dollarin tason lyhyessä ajassa. Sen keskitulon käyrä osoittaa kuitenkin suoraan ylöspäin. Ostovoimapariteetin avulla mitattuna Kiina on jo maailman vahvin talous ja on ohittanut Yhdysvallat. Kun Venäjän talous junnaa paikallaan, Kiinan talous kasvaa vauhdilla.