Sivistysideaali vaatii uudelleentarkastelua - Järvinen, Minna Riikka; Kaivo-oja, Jari (Tieteessä tapahtuu, 2023)
Maailmassa on monenlaista pahoinvointia ja epätasa-arvoa, eikä aikamme viheliäisiä ongelmia olla onnistuttu ratkaisemaan. Olisi aika synnyttää uusi sivistysideaali, mutta se edellyttää, että ymmärrämme, mitkä ovat uuden ajan reunaehdot, ja kutsumme kaikki mukaan keskusteluun.