”Rikka rokassa” – onko ruoka turvallista?

Kirjoittajat

  • Marina Heinonen

Avainsanat:

elintarvikkeiden turvallisuus, turvallinen ruoka, ruoan prosessointi, uuselintarvikkeet, lisäaineet, ruoan terveellisyys, luontaisuus

Abstrakti

”Älä syö mitään, mitä isoäiti ei tunnistaisi ruoaksi”, neuvoo syöjän käsikirja. ”Aitoon ruokaan eivät kuulu lisäaineet ja muut kemikaalit”, opastaa toinen. Pitäisi syödä ”puhtaasti” ilman, että ruoka on prosessoitua. Tässäkö ovat turvallisen ruoan mittarit? Kuka kohta enää uskaltaa tunnustaa ostavansa ruokaa kaupasta, vaikka ruoka on Suomessa erittäin turvallista. Ruoan prosessointikin tarkoittaa tavallista ruoan valmistusta, jota tehdään myös kotikeittiössä. Elintarvikkeen joskus pitkä lista eri ainesosista ei kuvasta keinotekoisuutta, sillä kaikki ruoassa on kemiaa mukaan lukien vitamiinit ja muut ravintoaineet. Sen sijaan ruokaan vahingossa joutuneet vieraat kemialliset aineet tai luontaisesti esiintyvät myrkyt voivat olla terveydelle haitallisia.
Osasto
Artikkelit

Julkaistu

2016-02-18

Viittaaminen

Heinonen, M. (2016). ”Rikka rokassa” – onko ruoka turvallista?. Tieteessä tapahtuu, 34(1). Noudettu osoitteesta https://journal.fi/tt/article/view/55429