Uusin numero

2020: Työväentutkimus Vuosikirja 2020
Työväentutkimus Vuosikirja 2020 kansi

Vuosikirja on teemaltaan pohjoismainen erikoisnumero otsikolla Katse muihin Pohjoismaihin. Teeman puitteissa laadittuja artikkeleja ovat tri Sami Outisen esitys Suomen ja Ruotsin sosialidemokraattisten puolueiden ideologisesta kehityksestä 1900-luvulla, tri Ilkka Kärrylän esitys Suomessa SDP:n ja ay-liikkeen piirissä käydystä, Ruotsin palkansaajarahastoja koskeneesta keskustelusta sekä dosentti Mikko-Olavi Seppälän artikkeli Ruotsin suomalaisten siirtotyöläisten representaatiosta ja EEC-vastaisuudesta suomalaisissa näytelmissä ja niiden vastaanotossa.

Dosentti Tauno Saarela esittelee vuosina 1920–1923 toimineen Suomen sosialistisen työväenpuolueen vaiheita, minkä lisäksi tri Matias Kaihovirta tarkastelee artikkelissaan K. H. Wiikiä ja kansallisuuskysymystä 1900-luvun alkupuoliskon SDP:ssä.

Suomenkielisiä esityksiä ovat FM Maija Absetzin artikkeli vuoden 1984 työttömyysturvalaista sekä YTM Pentti Peltoniemen katsaus freelancejournalistien lakkotaistelusta 1980-luvulla.

Vuosikirjassa on jälleen laaja kirjo työväentutkimusta, minkä lisäksi luomme katseen muihin Pohjoismaihin myös julkaisumme Keskustelua-osiossa, jossa omien laitostensa nykytilaa esittelevät Tanskan työväenmuseon johtaja Søren Bak-Jensen sekä Oslon työväenliikkeen arkiston ja kirjaston johtaja, tri Ole Martin Rønning.

Mukana ovat myös perinteiset opinnäyte-esittelyt, kirja-arvio-osasto sekä Tiedonkierto-katsaus työväenperinnelaitosten tapahtumista.

Julkaistu: 2020-12-11
Näytä kaikki numerot