Nro 37 (2024): Työväki ja Neuvostoliiton vuosisata

					Näytä Nro 37 (2024): Työväki ja Neuvostoliiton vuosisata

Toimittaneet Matias Kaihovirta, Anna Laakkonen ja Silja Pitkänen. Työväen perinteen ja historian tutkimuksen seura, Helsinki, 403 s.

Työväki ja Neuvostoliiton vuosisata -vuosikirja on Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seuran 40-vuotisjuhlajulkaisu. Teoksessa tarkastellaan työväen ja Neuvostoliiton historian yhtymäkohtia ajatuksella, että neuvostohistorian keskeiset tapahtumakulut ovat jättäneet merkittävän jäljen sekä koko 1900-luvun historiaan että nykyhetkeen. Tämä tulkinta, jota historioitsija Moshe Lewin on kutsunut ”Neuvostoliiton vuosisadaksi”, on nyt ehkä ajankohtaisempi kuin koskaan. Artikkelit keskittyvät suomalaisiin Neuvosto-Venäjällä ja Neuvostoliitossa, muun muassa Leningradissa, Magnitogorskissa ja Neuvosto-Karjalassa. Suomalaisten osuus neuvostopropagandan luomisessa saa myös uutta valaistusta. Suomalaisten kohtaloita ja Stalinin vainoissa menehtyneiden lukumäärää käsitellään uusimman tutkimustiedon perusteella. Teoksen johdantoartikkeli taustoittaa suomalaisen ja kansainvälisen Neuvostoliitto-tutkimuksen vaiheita, ja päätäntöartikkelissa pohditaan Venäjää käsittelevän tutkimuksen tilannetta tällä hetkellä ja tulevaisuudessa.

ISBN: 978-952-7466-39-1 (nid.) ja 978-952-7466-40-7 (PDF).

Teos on julkaistu myös osoitteessa http://hdl.handle.net/10138/585028

Tämän kirjan julkaiseminen toteuttaa avoimen saatavuuden periaatteita. Koko kirjaa tai yksittäisiä artikkeleita saa vapaasti lukea, selailla, näyttää ja tehdä siihen kohdistuvia tiedonhakuja myös muuhun kuin yksityiseen käyttöön. Artikkeleita saa kopioida, tulostaa ja jakaa muussa kuin henkilökohtaisessa tarkoituksessa Kopioston kopiointiluvan ehtojen mukaisesti. Lisätietoa Kopioston kopiointiluvasta: www.kopiosto.fi 

Julkaistu: 2024-09-04