Kirjakielemme sanarakenteiden tiivistymisen historiaa - Rapola, Martti (Virittäjä, 1945)
De la cristallisation des mots et expressions dans le finnois littéraire (ranska) Kielenainekset aakkosjärjestys (kieli: suomi, sivulla: 133) aapinen (kieli: suomi, sivulla: 138) aikakauskirja (kieli: suomi, sivulla: 133) asuinpaikka, -sija, -huone (kieli: suomi, sivulla: 136) asukas (kieli: suomi, sivulla: 143) asunto (kieli: suomi, sivulla: 138) edellytys (kieli: suomi, sivulla: 146) edeltäjä (kieli: suomi, sivulla: 139) edistys (kieli: suomi, sivulla: 146) edistyä (kieli: suomi, sivulla: 142) edistää (kieli: suomi, sivulla: 142, 147) elinkeino (kieli: suomi, sivulla: 134) elintapa (kieli: suomi, sivulla: 136) elintarve (kieli: suomi, sivulla: 136) elintarvike (kieli: suomi, sivulla: 136) elohopea (kieli: suomi, sivulla: 132) elämäkerta (kieli: suomi, sivulla: 136) erota (kieli: suomi, sivulla: 147) esitelmä (kieli: suomi, sivulla: 145) esitys (kieli: suomi, sivulla: 146) hallitusmuoto (kieli: suomi, sivulla: 135) henkinen (kieli: suomi, sivulla: 143) herruus (kieli: suomi, sivulla: 144) huutomerkki (kieli: suomi, sivulla: 135) huvila (kieli: suomi, sivulla: 138) hyödyllinen (kieli: suomi, sivulla: 144) hyödytys (kieli: suomi, sivulla: 142) hyöty (kieli: suomi, sivulla: 142) ihana (kieli: suomi, sivulla: 142) ihanuus (kieli: suomi, sivulla: 144) ihmiskunta (kieli: suomi, sivulla: 134) ilmasto (kieli: suomi, sivulla: 139) ilmiö (kieli: suomi, sivulla: 144) itsekkyys (kieli: suomi, sivulla: 142) itsekäs (kieli: suomi, sivulla: 142) itsenäinen (kieli: suomi, sivulla: 141) jatko (kieli: suomi, sivulla: 146) johdattaa (kieli: suomi, sivulla: 142) johtaa (kieli: suomi, sivulla: 142) jumalatar (kieli: suomi, sivulla: 141) jutelma (kieli: suomi, sivulla: 145) jälkeläinen (kieli: suomi, sivulla: 137) järjestelmä (kieli: suomi, sivulla: 140) järkevä (kieli: suomi, sivulla: 143) kansalainen (kieli: suomi, sivulla: 137) kansallis|tunne, -tunto (kieli: suomi, sivulla: 134) kansallishenki (kieli: suomi, sivulla: 133) kansalliskokous (kieli: suomi, sivulla: 133) kansallisluonne (kieli: suomi, sivulla: 133) kansallisviha (kieli: suomi, sivulla: 134) kasvi (kieli: suomi, sivulla: 146) kasvu (kieli: suomi, sivulla: 146) katse (kieli: suomi, sivulla: 144) kauno|kirjailija, -kirjallisuus (kieli: suomi, sivulla: 132) kaunopuheisuus, -puheinen (kieli: suomi, sivulla: 136) kehitys (kieli: suomi, sivulla: 146) keräelmä (kieli: suomi, sivulla: 145) keskustelu (kieli: suomi, sivulla: 145) kevytmielinen (kieli: suomi, sivulla: 135) kiintotähti (kieli: suomi, sivulla: 133) kirjallisuus (kieli: suomi, sivulla: 137) kirjasto (kieli: suomi, sivulla: 138) kirje (kieli: suomi, sivulla: 145) kirjoitelma (kieli: suomi, sivulla: 145) koe (kieli: suomi, sivulla: 145) kokemus (kieli: suomi, sivulla: 146) kokoelma (kieli: suomi, sivulla: 145) kolmio (kieli: suomi, sivulla: 138) kuningatar (kieli: suomi, sivulla: 141) kunto (kieli: suomi, sivulla: 142) kutsu(mus) (kieli: suomi, sivulla: 142) kuume(h) (kieli: suomi, sivulla: 145) kuvaelma (kieli: suomi, sivulla: 145) käsityöläinen (kieli: suomi, sivulla: 137) laivasto (kieli: suomi, sivulla: 138) laskelma (kieli: suomi, sivulla: 145) laskimo (kieli: suomi, sivulla: 140) lennätin (kieli: suomi, sivulla: 140) luennoida (kieli: suomi, sivulla: 141) luettelo (kieli: suomi, sivulla: 145) lähettiläs (kieli: suomi, sivulla: 143) lämpö (kieli: suomi, sivulla: 144) lämpömittari (kieli: suomi, sivulla: 134) lääke (kieli: suomi, sivulla: 145) menetelmä (kieli: suomi, sivulla: 140) merkkipäivä, -tapaus, -vuosi (kieli: suomi, sivulla: 133) mielikuvitus (kieli: suomi, sivulla: 136) muinaisaika (kieli: suomi, sivulla: 137) muinaisuus (kieli: suomi, sivulla: 137) mukaelma (kieli: suomi, sivulla: 145) myöntää (kieli: suomi, sivulla: 142, 147) neliö (kieli: suomi, sivulla: 138) neuvos (kieli: suomi, sivulla: 139) neuvosto (kieli: suomi, sivulla: 138) nuoriso (kieli: suomi, sivulla: 137) nykyaika (kieli: suomi, sivulla: 137) nykyisyys (kieli: suomi, sivulla: 137) näytelmä (kieli: suomi, sivulla: 140) näyttämö (kieli: suomi, sivulla: 140) opettaja (kieli: suomi, sivulla: 141) opettajatar (kieli: suomi, sivulla: 141) oppiarvo (kieli: suomi, sivulla: 133) oppikirja (kieli: suomi, sivulla: 135) oppikoulu (kieli: suomi, sivulla: 132) oppilaitos (kieli: suomi, sivulla: 135) oppilas (kieli: suomi, sivulla: 143) osakas (kieli: suomi, sivulla: 137) pakanuus (kieli: suomi, sivulla: 143) papisto (kieli: suomi, sivulla: 138) papitar (kieli: suomi, sivulla: 141) perus|laki, -luku, -ajatus, -kivi, -oppi (kieli: suomi, sivulla: 135) perussävel (kieli: suomi, sivulla: 135) porvaristo (kieli: suomi, sivulla: 139) puolueellinen (kieli: suomi, sivulla: 141) puolueetton (kieli: suomi, sivulla: 141) puute (kieli: suomi, sivulla: 145) ravintola (kieli: suomi, sivulla: 138) riento (kieli: suomi, sivulla: 146) rintama (kieli: suomi, sivulla: 141) rokottaa (kieli: suomi, sivulla: 141) runoelma (kieli: suomi, sivulla: 145) runoilija (kieli: suomi, sivulla: 139) runous (kieli: suomi, sivulla: 139) sairaala (kieli: suomi, sivulla: 138) seuraava (kieli: suomi, sivulla: 142) sisällys (kieli: suomi, sivulla: 139) sisältää (kieli: suomi, sivulla: 142) sisältö (kieli: suomi, sivulla: 140) sivistyskansa, -maa (kieli: suomi, sivulla: 132) soitin (kieli: suomi, sivulla: 140) synnyinmaa (kieli: suomi, sivulla: 136) sävellys (kieli: suomi, sivulla: 139) säveltäjä (kieli: suomi, sivulla: 137) säveltää (kieli: suomi, sivulla: 146) taikuus (kieli: suomi, sivulla: 144) taipumus (kieli: suomi, sivulla: 146) taistelu (kieli: suomi, sivulla: 145) taitavuus (kieli: suomi, sivulla: 146) taito (kieli: suomi, sivulla: 146) talonpoikaissääty (kieli: suomi, sivulla: 134) talous (kieli: suomi, sivulla: 139) tulevaisuus (kieli: suomi, sivulla: 137) tulivuori (kieli: suomi, sivulla: 132) tunnussana (kieli: suomi, sivulla: 135) ukkosenjohdatin (kieli: suomi, sivulla: 136) valo (kieli: suomi, sivulla: 144) valtimo (kieli: suomi, sivulla: 140) valtioneuvosto (kieli: suomi, sivulla: 136) vankila (kieli: suomi, sivulla: 138) vastuu (kieli: suomi, sivulla: 146) voimistelu (kieli: suomi, sivulla: 145) väkijuoma(t) (kieli: suomi, sivulla: 132) väline (kieli: suomi, sivulla: 138) yhdys|merkki, -viiva (kieli: suomi, sivulla: 135) yhdyselämä (kieli: suomi, sivulla: 135) yhdyssana (kieli: suomi, sivulla: 133) Yhdysvallat (kieli: suomi, sivulla: 136) yhtiö (kieli: suomi, sivulla: 144) yleishyödyllinen, -pätevä (kieli: suomi, sivulla: 134) yleiskatsaus, -silmäys (kieli: suomi, sivulla: 133) ylioppilas (kieli: suomi, sivulla: 143) äänestys (kieli: suomi, sivulla: 146) ääntiö (kieli: suomi, sivulla: 144)