Muutamista sosiaalisen sanastomme käännöslainoista - Hakulinen, Lauri (Virittäjä, 1965)
Sur quelques calques linguistiques du vocabulaire social finnois (ranska) Kielenainekset apea (kieli: suomi, sivulla: 24) arvo (kieli: suomi, sivulla: 22) auvo (kieli: suomi, sivulla: 22) fiini (kieli: suomi, sivulla: 19) fröökinä (kieli: suomi, sivulla: 27) haavata (kieli: viro, sivulla: 24) heimo (kieli: suomi, sivulla: 22) hieno (kieli: suomi, sivulla: 19-) hienohelma (kieli: suomi, sivulla: 20) hienostua (kieli: suomi, sivulla: 21) hienostus (kieli: suomi, sivulla: 21) hienotunteinen (kieli: suomi, sivulla: 21) hovi (kieli: suomi, sivulla: 18) höveli (kieli: suomi, sivulla: 18) höyli (kieli: suomi, sivulla: 18) karkea (kieli: suomi, sivulla: 22) kartano (kieli: suomi, sivulla: 18) koh(d)ata (kieli: suomi, sivulla: 19) kohdella (kieli: suomi, sivulla: 19) kohtelias (kieli: suomi, sivulla: 18) kunnia (kieli: suomi, sivulla: 22) kunnioita (kieli: suomi, sivulla: 23) kunnioittaa (kieli: suomi, sivulla: 23) käituma (kieli: viro, sivulla: 25) käydä (kieli: suomi, sivulla: 25) käyttäytyä (kieli: suomi, sivulla: 25) käyttää (kieli: suomi, sivulla: 25) käytös (kieli: suomi, sivulla: 25) lahea (kieli: suomi, sivulla: 21) loukata (kieli: suomi, sivulla: 23-) loukkaantaa (kieli: suomi, sivulla: 23-) mams(s)elli (kieli: suomi, sivulla: 27) menetellä (kieli: suomi, sivulla: 25) menettää itsensä (kieli: suomi, sivulla: 26) mennä (kieli: suomi, sivulla: 26) nuorikainen (kieli: suomi, sivulla: 26) nuorukainen (kieli: suomi, sivulla: 26) peen (kieli: viro, sivulla: 21) peen seltskond (kieli: viro, sivulla: 21) peenetundeline (kieli: viro, sivulla: 21) pienokainen (kieli: suomi, sivulla: 26) ryökkinä (kieli: suomi, sivulla: 27) siveä (kieli: suomi, sivulla: 18) tytär (kieli: suomi, sivulla: 27) vaeltaa (kieli: suomi, sivulla: 26) vastutulelik (kieli: viro, sivulla: 19) yrk|i, -ä, -ö (kieli: suomi, sivulla: 27)