Kielenhuoltomme tehtävistä - Itkonen, Terho (Virittäjä, 1972)
Über die Aufgaben der finnischen Sprachpflege (saksa) Kielenainekset aikuiskasvatus (kieli: suomi, sivulla: 289) aineistua (kieli: suomi, sivulla: 291) aivopestä (kieli: suomi, sivulla: 290) aivopesu (kieli: suomi, sivulla: 289) ajankohtaistua (kieli: suomi, sivulla: 291) ajantasainen (kieli: suomi, sivulla: 291) ajettavuus (kieli: suomi, sivulla: 291) alakanttiin (kieli: suomi, sivulla: 291) alistuvuus (kieli: suomi, sivulla: 291) allekirjoittaa (kieli: suomi, sivulla: 289) aloitteellisuus (kieli: suomi, sivulla: 291) aluevaltaus (kieli: suomi, sivulla: 289) arkistua (kieli: suomi, sivulla: 291) aromikas (kieli: suomi, sivulla: 291) arvoväritteinen (kieli: suomi, sivulla: 291) ATK (kieli: suomi, sivulla: 292) atmosfäärikäs (kieli: suomi, sivulla: 292) autohajottamo (kieli: suomi, sivulla: 291) autoistua (kieli: suomi, sivulla: 291) avioituneisuus (kieli: suomi, sivulla: 291) avoimuus (kieli: suomi, sivulla: 291) avustajisto (kieli: suomi, sivulla: 291) ay-liike (kieli: suomi, sivulla: 292) bastissi (kieli: suomi, sivulla: 280) bilateraalinen (kieli: suomi, sivulla: 295) bileet (kieli: suomi, sivulla: 291) biosidi (kieli: suomi, sivulla: 291) bitumoida (kieli: suomi, sivulla: 291) blokkiutua (kieli: suomi, sivulla: 291) borssi (kieli: suomi, sivulla: 280) budjetoida (kieli: suomi, sivulla: 291) bänksit (kieli: suomi, sivulla: 291) da(a)ta, daatat (kieli: suomi, sivulla: 291) dealer (kieli: suomi, sivulla: 291) demokratia (kieli: suomi, sivulla: 295) edistyksellinen (kieli: suomi, sivulla: 295) ekokatastrofi (kieli: suomi, sivulla: 291) elintaso (kieli: suomi, sivulla: 295) elitistinen (kieli: suomi, sivulla: 291) elämä(n)kerta (kieli: suomi, sivulla: 289) engagoida (kieli: suomi, sivulla: 291) erikoiskouluttaa (kieli: suomi, sivulla: 289) eriste (kieli: suomi, sivulla: 288) eristin (kieli: suomi, sivulla: 288) esikiehauttaa (kieli: suomi, sivulla: 289) esite (kieli: suomi, sivulla: 294) eskaloida (kieli: suomi, sivulla: 291) eskapismi (kieli: suomi, sivulla: 291) etsintäkuuluttaa (kieli: suomi, sivulla: 289) factoring (kieli: suomi, sivulla: 291) fakkiutua (kieli: suomi, sivulla: 291) fossiili (kieli: suomi, sivulla: 294) geenistö (kieli: suomi, sivulla: 291) generativismi (kieli: suomi, sivulla: 291) globaali, -nen (kieli: suomi, sivulla: 291) hahmotteilla (kieli: suomi, sivulla: 291) hajauttaa (kieli: suomi, sivulla: 290) hakusanoittaa (kieli: suomi, sivulla: 289) halpis (kieli: suomi, sivulla: 291) hammashoito (kieli: suomi, sivulla: 289) hampaanhoito (kieli: suomi, sivulla: 288) hampaanhoito (kieli: suomi, sivulla: 289) hanke (kieli: suomi, sivulla: 294) hapate (kieli: suomi, sivulla: 288) hapatin (kieli: suomi, sivulla: 288) harhainen (kieli: suomi, sivulla: 291) hasis (kieli: suomi, sivulla: 280) henkilökortti (kieli: suomi, sivulla: 292) henkilöys (kieli: suomi, sivulla: 293) hiukkaskiihdytin (kieli: suomi, sivulla: 288) huoltamo (kieli: suomi, sivulla: 293) huuhde (kieli: suomi, sivulla: 288) hyvinvointi (kieli: suomi, sivulla: 295) hävite (kieli: suomi, sivulla: 291) ideoida (kieli: suomi, sivulla: 291) ilotulite (kieli: suomi, sivulla: 291) informaali, -nen (kieli: suomi, sivulla: 291) integroituminen (kieli: suomi, sivulla: 295) intiimi (kieli: suomi, sivulla: 280) itseriittoinen (kieli: suomi, sivulla: 291) joukkoviestin, -met (kieli: suomi, sivulla: 292) juhlaliputtaa (kieli: suomi, sivulla: 289) julkkis (kieli: suomi, sivulla: 291) jumiintua (kieli: suomi, sivulla: 291) juoksute (kieli: suomi, sivulla: 288) juoksutin (kieli: suomi, sivulla: 288) jäljittää (kieli: suomi, sivulla: 291) järjesteillä (kieli: suomi, sivulla: 291) järjestelmä (kieli: suomi, sivulla: 294) järjestyneisyys (kieli: suomi, sivulla: 291) järkevöidä (kieli: suomi, sivulla: 291) järkätä (kieli: suomi, sivulla: 291) jäsentyneisyys (kieli: suomi, sivulla: 291) jäte (kieli: suomi, sivulla: 294) jäähdyt|in -täjä (kieli: suomi, sivulla: 288) jäänne (kieli: suomi, sivulla: 294) jäännös (kieli: suomi, sivulla: 294) kaasutin (kieli: suomi, sivulla: 288) kahdenkeskinen (kieli: suomi, sivulla: 295) kahdenvälinen (kieli: suomi, sivulla: 295) kalorikas (kieli: suomi, sivulla: 291) kantaesittää (kieli: suomi, sivulla: 289) kasetoida (kieli: suomi, sivulla: 291) kauko-ohjata (kieli: suomi, sivulla: 289) kehite (kieli: suomi, sivulla: 288) kemikaali (kieli: suomi, sivulla: 280) kerska- (kieli: suomi, sivulla: 293) keskuslämmitteinen (kieli: suomi, sivulla: 291) kestopäällystää (kieli: suomi, sivulla: 289) kielenhuolto (kieli: suomi, sivulla: 278) kielentutkimus (kieli: suomi, sivulla: 289) kiinnite (kieli: suomi, sivulla: 288) klisee (kieli: suomi, sivulla: 280) kliseytyä (kieli: suomi, sivulla: 291) koeajaa (kieli: suomi, sivulla: 289) koekuunnella (kieli: suomi, sivulla: 289) kokonaisvaltainen (kieli: suomi, sivulla: 291) kompleksikas (kieli: suomi, sivulla: 291) konfrontaatio (kieli: suomi, sivulla: 291) konttoristua (kieli: suomi, sivulla: 291) koodittaa (kieli: suomi, sivulla: 291) kooste (kieli: suomi, sivulla: 291) kopsata (kieli: suomi, sivulla: 291) kotimies (kieli: suomi, sivulla: 294) kudoksensiirto (kieli: suomi, sivulla: 288) kudossiirto (kieli: suomi, sivulla: 288, 289) kuluttajaystävällinen (kieli: suomi, sivulla: 295) kuntajako (kieli: suomi, sivulla: 289) kuntoilla (kieli: suomi, sivulla: 290) kuntoilu (kieli: suomi, sivulla: 291) kuonatontaa (kieli: suomi, sivulla: 287) kvasaari (kieli: suomi, sivulla: 291) käsitteistö (kieli: suomi, sivulla: 291) käynnisteillä (kieli: suomi, sivulla: 291) käyt|e, -in (kieli: suomi, sivulla: 288) laajaulotteinen (kieli: suomi, sivulla: 291) laitostua (kieli: suomi, sivulla: 291) lapsenvahti (kieli: suomi, sivulla: 294) laser (kieli: suomi, sivulla: 291) leasing (kieli: suomi, sivulla: 291) liigautua (kieli: suomi, sivulla: 291) lipunmyynti (kieli: suomi, sivulla: 288) listata (kieli: suomi, sivulla: 291) liukuportaat (kieli: suomi, sivulla: 292) liuote (kieli: suomi, sivulla: 288) liuotin (kieli: suomi, sivulla: 288) lokeroida (kieli: suomi, sivulla: 291) lotota (kieli: suomi, sivulla: 291) lukkiutua (kieli: suomi, sivulla: 291) luovuus (kieli: suomi, sivulla: 291) LVI-työt (kieli: suomi, sivulla: 292) lähteistö (kieli: suomi, sivulla: 291) lämminilmakehitin (kieli: suomi, sivulla: 288) lääni(n)jako (kieli: suomi, sivulla: 289) maanlaajuinen (kieli: suomi, sivulla: 292) maasturi (kieli: suomi, sivulla: 291) maitti (kieli: suomi, sivulla: 293) mankk|a, -u (kieli: suomi, sivulla: 291) massamedia, -t (kieli: suomi, sivulla: 291) massoittua (kieli: suomi, sivulla: 291) metsuri (kieli: suomi, sivulla: 291) mitätöidä (kieli: suomi, sivulla: 287-288) mitätöntää (kieli: suomi, sivulla: 287-288) monenkeskinen (kieli: suomi, sivulla: 295) monenvälinen (kieli: suomi, sivulla: 295) motocross (kieli: suomi, sivulla: 291) multilateraalinen (kieli: suomi, sivulla: 295) muotitietoinen (kieli: suomi, sivulla: 295) myötäle (kieli: suomi, sivulla: 293) mökkeily (kieli: suomi, sivulla: 291) nimistöntutkimus (kieli: suomi, sivulla: 289) nomini(n)taivutus (kieli: suomi, sivulla: 288, 289) nukute (kieli: suomi, sivulla: 291) näytteistö (kieli: suomi, sivulla: 291) oikeakielisyys (kieli: suomi, sivulla: 278) oletus (kieli: suomi, sivulla: 293) omarahoitteinen (kieli: suomi, sivulla: 291) opettajanvalmistus (kieli: suomi, sivulla: 288) oppilasarvostelu (kieli: suomi, sivulla: 289) osallistuvuus (kieli: suomi, sivulla: 291) osoittaa mieltään (kieli: suomi, sivulla: 290) paikannimitutkimus (kieli: suomi, sivulla: 289) paikkavaraamo (kieli: suomi, sivulla: 291) pakastaa (kieli: suomi, sivulla: 290) pakkosyöttää (kieli: suomi, sivulla: 289) palovakuuttaa (kieli: suomi, sivulla: 289) parja (kieli: suomi, sivulla: 293) pehmite (kieli: suomi, sivulla: 288) pehmitin (kieli: suomi, sivulla: 288) perinteikäs (kieli: suomi, sivulla: 291) perinönjako (kieli: suomi, sivulla: 289) perusluonteinen (kieli: suomi, sivulla: 292) perusparantaa (kieli: suomi, sivulla: 289) peuha- (kieli: suomi, sivulla: 293) poppari (kieli: suomi, sivulla: 291) porrasteinen (kieli: suomi, sivulla: 291) projekti (kieli: suomi, sivulla: 294) psykofarmakat (kieli: suomi, sivulla: 291) puhdiste (kieli: suomi, sivulla: 288) pullote (kieli: suomi, sivulla: 291) puolihuolimaton (kieli: suomi, sivulla: 291) purkka (kieli: suomi, sivulla: 291) puunkylläste (kieli: suomi, sivulla: 288) päihde (kieli: suomi, sivulla: 291) raikaste (kieli: suomi, sivulla: 294) rajata (kieli: suomi, sivulla: 287) rajautuminen (kieli: suomi, sivulla: 287) rajoittaa (kieli: suomi, sivulla: 287) rajoittuminen (kieli: suomi, sivulla: 287) rekkari (kieli: suomi, sivulla: 291) rieha (kieli: suomi, sivulla: 293) riita (kieli: suomi, sivulla: 293) rokote (kieli: suomi, sivulla: 288) rooli (kieli: suomi, sivulla: 295) roskis (kieli: suomi, sivulla: 291) ruoja (kieli: suomi, sivulla: 280) ruutujako (kieli: suomi, sivulla: 289) räjähdysmäinen (kieli: suomi, sivulla: 295) rääkyli (kieli: suomi, sivulla: 291) saasta (kieli: suomi, sivulla: 294) saaste (kieli: suomi, sivulla: 294) sampoo (kieli: suomi, sivulla: 280) seisokki (kieli: suomi, sivulla: 291) sekki (kieli: suomi, sivulla: 280) sektori (kieli: suomi, sivulla: 295) selviö (kieli: suomi, sivulla: 293) sentralismi (kieli: suomi, sivulla: 291) siide (kieli: suomi, sivulla: 293) sofistikoitua (kieli: suomi, sivulla: 291) soinnitontua (kieli: suomi, sivulla: 287) somp(p)a (kieli: suomi, sivulla: 293) sosiaalidemokraatti (kieli: suomi, sivulla: 280) spray-deodorantti (kieli: suomi, sivulla: 294) suihkari (kieli: suomi, sivulla: 291) sumute (kieli: suomi, sivulla: 288) sumutin (kieli: suomi, sivulla: 288) supranormaali (kieli: suomi, sivulla: 291) suunnitelma (kieli: suomi, sivulla: 294) synkata, synkka (kieli: suomi, sivulla: 291) synttärit (kieli: suomi, sivulla: 291) säilytteillä (kieli: suomi, sivulla: 291) säveltapailu (kieli: suomi, sivulla: 289) taantumuksellinen (kieli: suomi, sivulla: 295) tahranpoiste (kieli: suomi, sivulla: 293) tallentaa (kieli: suomi, sivulla: 294) tallettaa (kieli: suomi, sivulla: 294) taltioida (kieli: suomi, sivulla: 294) tarra (kieli: suomi, sivulla: 293) taso (kieli: suomi, sivulla: 295) tasokas (kieli: suomi, sivulla: 292) tausta (kieli: suomi, sivulla: 294) teknokraatti (kieli: suomi, sivulla: 291) televisio (kieli: suomi, sivulla: 293) telkka (kieli: suomi, sivulla: 291, 293) telkkari (kieli: suomi, sivulla: 291) tiiviö (kieli: suomi, sivulla: 291) toimeenpanna (kieli: suomi, sivulla: 289) toimivuus (kieli: suomi, sivulla: 291) toiveauto (kieli: suomi, sivulla: 295) tosio (kieli: suomi, sivulla: 291) tuhla- (kieli: suomi, sivulla: 293) tukinuitto (kieli: suomi, sivulla: 288) tuotekehittely (kieli: suomi, sivulla: 289) turma (kieli: suomi, sivulla: 293) turvakokous (kieli: suomi, sivulla: 292) tussi, tui (kieli: suomi, sivulla: 280) tutkija(i)nkoulutus (kieli: suomi, sivulla: 288) tutkija(i)nkoulutus (kieli: suomi, sivulla: 289) ulkoministeriö (kieli: suomi, sivulla: 292) ulotteikas (kieli: suomi, sivulla: 292) unelmanpehmeä (kieli: suomi, sivulla: 295) uudisteilla (kieli: suomi, sivulla: 291) uudistusmielinen (kieli: suomi, sivulla: 295) vaaratontaa (kieli: suomi, sivulla: 287) vakautusneuvottelut (kieli: suomi, sivulla: 293) vakavoida (kieli: suomi, sivulla: 291) vallatoida (kieli: suomi, sivulla: 287) valokuvata (kieli: suomi, sivulla: 289) vanhoillinen (kieli: suomi, sivulla: 295) vapaus (kieli: suomi, sivulla: 295) varomääräys (kieli: suomi, sivulla: 292) vedenottamo (kieli: suomi, sivulla: 291) veistämö (kieli: suomi, sivulla: 286) veneily (kieli: suomi, sivulla: 291) verrokki (kieli: suomi, sivulla: 291) vesihiihtää (kieli: suomi, sivulla: 289) viestikuu (kieli: suomi, sivulla: 292) viipymä (kieli: suomi, sivulla: 292) viive (kieli: suomi, sivulla: 292) vitka (kieli: suomi, sivulla: 293) yhdentyminen (kieli: suomi, sivulla: 295) älppäri (kieli: suomi, sivulla: 291) ärsy (kieli: suomi, sivulla: 293) öljysorastaa (kieli: suomi, sivulla: 289)