Tekstitaitojen opetuksesta peruskoulun 7.-9.-luokkien äidinkielen ja kirjallisuuden oppikirjoissa - Tillander, Peija-Riikka (Virittäjä, 2008)
Kirja-arvio Aleksis 7-9: Äidinkieli ja kirjallisuus. Jari Kuusento, Heleena Liuskari (osat 8 ja 9), Sari Lottonen (osat 8 ja 9), Inkeri Oksanen ja Helena Ruuska; Loitsu: Äidinkieli ja kirjallisuus 7-9. Sinikka Herajärvi, Päivi Laine, Leena Paasio ja Petra Vartia (osa 7); Päivi Laine, Leena Paasio, Päivi Valtonen ja Petra Vartia (osa 8); Sinikka Herajärvi, Päivi Laine, Leena Paasio-Leimola ja Petra Vartia (osa 9); Sisu: Peruskoulun äidinkieli ja kirjallisuus 7-9. Väinö Kuukka, Kirsti Lehtinen ja Sisko Nampajärvi (osa 7); Päivi Artikainen, Mari Hankala, Väinö Kuukka ja Kirsti Lehtinen (osa 8); Päivi Artikainen, Väinö Kuukka, Kirsti Lehtinen, Irmeli Panhelainen, Janne Saarikivi, Sari Taipale (osa 9); Taito, Voima, Taju. Äidinkieli ja kirjallisuus 7-9. Anne-Maria Mikkola, Minna-Riitta Luukka ja Kaarina Ahonen (Taito ja Voima)